Wednesday, March 16, 2005

Exam Stress

Tiap-tiap kali sampai di hujung semester, setiap pelajar akan ditemukan dengan dugaan yg amat besar: EXAM...Paling tak suka lah masa ni, nanti makan nyer tak terurus, tido jgn cakap lah...makin lambat pelajar itu tido ataupun dier tak tido langsung...yerlah burn the midnight oil lah katakan...ader kalanyer revise buat pertama kali malam sebelum exam tu...aper nak buat...kalau test tak habes-habes even up till exam period...-sorry hah gue bukan berbicara tentang diri sendiri-...

Daripada nak elakkan stress org-org yg sedang sebok revise, i decided to take a little break by "balik kampung" ...memang kalau tak balik kampung korang pun tak akan dpt melihat satu post dari yours truly sampai akhir bulan march ini...pengsan...dah lah kat uni haprak tu internet connection bleh buat org jadi giler...

So gue pun naik bas smlm dari pudu ke seremban terminal one and trus menaiki bus ke kuala pilah...ferst time you all...kebetulan aderlah kakak ni dari uia jugak yg nak balik k.pilah, jadi dierlah yg beritahu kiter which stop to alight at...so eventually gue sampai kampung sikai after 5pm...lama tau...lima jam dari uia...ni lah gara-gara tunggu bas nak gi seremban close to 2 hrs...

So after a 2 day respite from UIA i'll be making my move back to campus tomorrow mrng to the train station at seremban to hitch a ride on the commuter all the way back to KL...i have 4 more papers...haiz...biler lah sem ni nak habes...rasa macam dah lebih sebulan aku duduk kat msia...i hope pple back home are missing me as much as im missing them...

Arabic was a bummer...but luckily managed lah thanks to Liza...kalau dier tak bagitau aper topic yg akan kluar then i would have been a dead DUCK...so wats left of my papers?


Shakespeare (19th March)

Grammatical Analysis (21th March)

Sciences Of Hadith (25th March)

Poetry (27th March)



InsyaAllah kalau seorang jejaka itu pass lesen kereta dier, he and his friend will come to KL and den kiter convoy balik ke Sg sama-sama! Yahooooo....they ought to....save me frm this icky place....akan ku doakan bahawa encik firdaus akan pass dgn cemerlang...awaiting korang nyer arrival ni...dgn penuh sabar....oklah...adios amigos...kalau ader comment ke, ape-ape ke, tuliskan lah semua hasrat dalam hatimu itu di tagboard...kalau masa mengizinkan then i will visit my blog...so salam buat semua dan doakan jugalah utk ku menghadapi exam ku semua...


...Fading Into Oblivion...